Обиколка на Куба 15 април 1 май 2018 година

Обиколка на Куба

Обиколка на Куба 15 април 1 май 2018 година

ОПИСАНИЕ Обиколка на Куба 15 април 1 май 2018 година .ПОТВЪРДЕН!!!

  само 9 места свободни!

ЗАПИШЕТЕ СЕ ОТ ФОРМАТА ТУК

През АПРИЛ 2018 ще направим пълна обиколка на Куба и ще видим всичко най-интересно в цяла Куба. Западна, Централна и средна Куба. Времето  през април е приятно, предимно сухо, често и горещо така че става за плаж. Средната температура през март е около 28-29 градуса. Освен Хавана, Тринидад   ще обиколим непознати дестинации в Ориенте, източна Куба. Ще видим втория по големина град и столицата на сона Сантяго де Куба, най-стария град в Куба Баракоа, ще плажуваме и на райския плаж в Кайо Санта Мария.. Ще усетим неповторимата тръпка на автентичната Куба, която е такава най-вече в Източната и част, далече от туристическата столица. Ще танцуваме салса, сон и регетон и ще видим най-интересните и диви места в страната на Свободата. Уникална и автентична  из Източна Куба.

15 април 2018 година. Полет в 7:20 София-Париж. Кацане в Париж в 9:20. В 16:00 часа полет към Хавана. Кацане в Хавана в 19:55.

Посрещане на летището, транспорт и настаняване в къщите за гости в Хавана.

––––––––––––––––––––––––––––

16 април 2018 година.Хавана

Тръгване 08:30 /за тези които искат уроци по салса ще пропуснат този ден за сметка на уроците/
Закуска в къщите за гости /по желание/

„За да се разбере един народ, трябва да се видят  пазарите му “ са казали мъдреците. За това първо ще посетим местно тържище за зеленчуци и плодове. Там ще усетим специфичните аромати и неподправената атмосфера на кубинското ежедневие.

Около 10:30 се отправяме към емблематичния Хотел Насионал . Там ще научите за историята на Куба през вековете, ще изпиете по един коктейл в двора с прекрасен изглед към морето.


В 11:30 започваме панорамна обиколка със стари открити лимузина из най-интересните места в Хавана. Ще усетим безвремието и вятъра по времето на обиколката по  Малекон, емблемата на Хавана и най-дългата пейка в света както я наричат местните. Ще продължим покрай Капитолио- точното копие на Капитолията от Вашингтон.

Ще спрем за фото пауза на най-големия  в Южна Америка  площад на Революцията който се изпълва с над 1 000 000 души по време на майските манифестации под одобрителния поглед на партийните лидери. После ще минем покрай историческото католическо гробище „Христофор Колумб“, паметник на архитектурата , второто по големина и значимост в света.

Ще продължим към прекрасния парк Алмендарес и ще се насладим на буйната тропическа растителност която е и убежище на хаванчани от летните жеги. Следва новия квартал Мирамар с луксозните хасиенди по Пето Авеню и посолства между които и Българското.  Разходката с цветните открити лимузини свършва в Стара Хавана където пък започва нашата пешеходка обиколка.

В 13:30 часа започваме с пешеходната обиколка на стария квартал на Хавана, по време на която ще бъдат разгледани:   площадите ¨Plaza de Armas¨, Plaza de la Catedral¨, ¨Plaza San Francisco de Asis¨ and Plaza Vieja. След това групата ще се разходи по известната търговска улица Obispo, Floridita бар (разположен в края на улица Obispo), хотел Ambos Mundos, където е пребивавал Хемингуей.

Следва по желание обяд в един от най-вкусните ресторанти в Куба, където ще се насладите на всички местни специалитети: маланга с мед, сладки готвени банани , прясна риба/скариди/омар или октопод на скара. По желание ще опитаме и мохито фрапе- специалитета на ресторанта- плаща се допълнително .

Към 18:00 часа прибиране в къщите за гости.

Вечерта сме на салса парти.

––––––––––––––––––––––––––––

17 април 2018 година.

Тръгване 8:30 /за тези които искат уроци по салса ще пропуснат този ден за сметка на уроците/

Посещение на улицата на афро румба културата Callejon de Hammel.

Ето малко снимки за да си представите цветността на събитията:

После ще посетим Castillo De Los Tres Reyes Del Morro. Крепостта която е пазила залива на Хавана през колониалната Епоха.

Ще видим Хавана от там. Там вечер се състои церемонията el Cano Naso, или топовен гърмеж от крепостта. Всъщност топовния гръм в миналото е оповестявал затварянето на вратите за да могат земеделците и хората извън града да се приберат на сигурно зад крепостните стени.

Ще се изкачим до статуята на Исус Христос  откъдето се открива невероятна гледка към залива на Хавана . Тук можете да опитате едно от най-хубавите мохита в Хавана.

След обяд посещение на Финка Хемингуей.

Ще разгледаме прекрасната резиденция на знаменития бохем и автора на „Стареца и Морето“, намиращ се на около 20 км от Хавана . Прочетете повече тук моята статия за Хемингуей  🙂

Ще  разгледаме чудесната гледка към кубинската столица от наблюдателницата до къщата

След това ще обядваме в любимия му ресторант на брега морето край Аламар, близо до Хавана. Обяда е пожелание и не е включен в крайната цена на екскурзията.

Вечерта сме на салси парти.

Нощувка в къщите за гости в Хавана.


18 април 2018 година Преход ХаванаТринидад

Тръгване 8:30 сутринта.

Тринидад

Настаняване в къщите за гости в Тринидад

Следобедна разходка из колониален Тринидад.

Посещение на историческия музей, изоставената катедрала и панорамна обиколка пеш на старата част. Ще посетим и храма на Йемая, божество-оришас от местната религия Сантерия. Може да ви гледа местния свещеник Бабалао и да ви каже коя е вашата ориша-покровител.

Разходка из колониален Тринидад. Посещение на историческия музей, катедралата, Плаза „Майор” Посещение на енорийската църква „Св. Троица“, съхранила разкошен олтар с местни скъпоценни камъни и изображения отпреди 300г и двореца на граф Брюне и обиколка на старата част.

Вечерта може да  вечеряме на покрива на нашите домакини с прясна риба, омари или месо по избор. От покрива има чудесна гледка към Карибско Море.

Нощувка в къщите за гости в Тринидад.


19 aприл 2018 година. Четвърти ден Тринидад

Посещение и руеда на плажа Анкон на Карибско море /на 8км от Тринидад/

Време за почивка и свободно време.Възможност за гмуркане и подводни спортове.

Вечерта сме на парти в Каса де Ла Музика.


 

20 април 2018 г.Пети ден Камагуей

Днес рано сутрин към 7:00 часа  се отправяме към третия по големина град Камагуей.

По пътя ще посетим Долината на Захарните хълмове или Valle de los Ingenios. От 18 до 19 век Куба била най-големия производител на захар в света, а в тази долина са били построени 56 захарни плантации, където са се трудили в изнурителни условия 110000 роби.

В края на 80-те години на 19 век тук била построена жп-линия, свързаваща долината с пристанище Касилда за да се улесни транспорта на захарта. Малко по-късно, по време на войната за независимост на Куба по-голямата част от плантациите били разрушени и захарната промишленост се преместила в Западна Куба. През 1988 година ЮНЕСКО включва долината Valle de los Ingenios и Тринидад в списъка на обектите със световно наследство.

Следобяд пристигнае в Камагуей. Третият по големина град в Куба.

Настаняване в къщите за гости, разглеждане на колониалния център и нощувка в Камагуей.


21 април 2018 година. Камагуей- Сантяго де Куба.

Тръгване в 7.00 сутринта

Днес се отправяме към втория по големина град Сантяго де Куба.

Камагуей-Сантяго де Куба 338 км. Пътьом ще минем и през най-свещената катедрала за кубинците- Каридад де Кобре.

Вечерта пристигане в Сантиаго де Куба. Тук е столицата на кубинския сон, сърцето на салсата.

Сантяго де Куба  е центърът на  войната за независимост и на кубинската революция от 1959, където голяма част от партизанската борба се е провела в близката Сиера Маестра. Всяка стъпка тук е история. Сантияго има дух, различен от туристическата Хавана.

Нощувка в къщите за гости в Сантяго де Куба.

––––––––––––––––––––––––––––

22 АПРИЛ 2018 ГОДИНА Сантяго де Куба. Панорамна обиколка

Тръгване в 9.00 сутринта

Панорамна обиколка на Сантяго де Куба.

Посещение на гробището Санта Ифигения, където почиват тленните останки на Хосе Марти – националният герой на Куба. Панорамен тур: площад Антонио Масео и Музеят 26 юли. Пешеходен тур из стария град: парка Кеспедес, Катедралата, улиците Падре Пико и Хередиа, площад Долорес и крепостта Морро.

Вечерта парти в някой клуб или в клуба по сон.

Втора нощувка в Сантяго де Куба.


23 април 2018 година Сантяго де Куба

Днес ще отидем на плаж , а после на автентичен рибен ресторант на брега на морето. Ще хапнем морски прясни специалитети /обяда се заплаща допълнително/

 

 

 

 

 

Вечерта парти в някой клуб или в клуба по сон.

Трета нощувка в Сантяго де Куба.


24 април 2017 година. Сантяго де Куба

Свободно време и почивка. Възможност за изкачване на Гранд Пиедра- метеорит в близката планина.

Четвърта нощувка в Сантяго де Куба.


25 април 2017 година Сантяго де Куба-. Баракоа.

Отпътуване за Баракоа. .

Сантяго де Куба-Баракоа. 235 .км.

Пътьом ще минем през Гуантанамо, за да видим „Tumba Francesa” и „Къщата на Чанго“ и покрай незаконната американска база  . Пристигане в Баракоа.

Нощувка в Баракоа.


26 април 2018 Баракоа.

Това е съвсем различна Куба. Най-старият град на острова на свободата. Тук всичко напомня за близката Доминикана. Природата, кухнята, климата. Тук също си имат Малекон. Всяка събота има фиеста.

Посещение на фермата Дуаба, в която има плантации за банани, кокосови орехи, какао, манго и кафе. По желание обяд във фермата. Посещение на църкватата Нуестра сеньора дела Консепсион, където е запазен първият кръст, поставен от испанците на новата земя, донесен от Христофор Колумб, градския музей Фуерте Матачин

Нощувка в Баракоа.


 27 април 2018 година

БаракоаЛас Тунас

Днес напускаме първия основан град в Куба и покрай красив, но дупчест път се отправяме към Лас Тунас

По пътя ще видим уникални плажове, реки и резерватa Humbolt, дом на на ендемичен охлюв застрашен от изчезване.

Пристигане следобяд в Лас Тунас и разглеждане на града

Нощувка в Лас Тунас


28 април 2018 година

 Oт провинциалния Лас Тунас  се отправяме към приказните плажове на Кайо Санта Мария за три незабравими нощувки

Там ще се настаним в хотел 5 * на база всичко включено.

Ден за гмуркане, снимане на безкрайни изгреви и почивка.

Нощувка в хотела.

––––––––––––––––––––––––––––

29 април 2018 година

Кайо Санта Мария.

Свободен ден

Ден за гмуркане, снимане на безкрайни изгреви и почивка.

Нощувка в хотела.


 30 април 2018 година

 Кайо Санта Мария – летище Хавана.

Сутринта след закуска напускаме хотела и  се отправяме към летището в  Хавана.

Полет от 19:40 вечерта.

Кацане в Париж на 1 май в 10:45. Полет Париж-София в 12:25 и кацане в София в 16:05

ЗАПИШЕТЕ СЕ ОТ ФОРМАТА ТУК

ЦЕНА НА ЕКСКУРЗИЯТА 1420 ЕВРО + САМОЛЕТЕН БИЛЕТ 690 ЕВРО С AIRFRANCE

За участие:капаро 200 евро и копие на паспорт до 30 септември 2017, 500 евро до 1 януари 2018 и 1410 евро до 1 април 2018 година.

Включва:

 

 •  Всички трансфери из Куба с включено гориво с климатизирана бус под наем
 • Нощувки в къщи за гости в Хавана, Тринидад, Камагуей, Сантяго де Куба, Баракоа  и 3 нощувки в хотел вс. включено в хотел  4 или 5* Кайо Санта Мария . Натиснете тук за да видите тази или подобна къща за гости в Хавана където ще спите
 • Tранспорт от и към летището първи и последен ден
 • Разходки със стари лимузини из Централна Хавана
 • Екскурзия в Хавана.Разглеждане на Plaza de La Cathedral, Plaza Vieja, Capitolio, Bodegida del Medio и La Floridita. Обиколка на стара Хавана . Разглеждане на Капитолио и разходка по Малекон Първи ден
 • Екскурзия в Хавана. Екскурзия с корабче до Регла и катедралата, център на Сантерията в Куба . Посещение на романтичното кварталче Каса Бланка. Посещение с входове на старинната крепост в Хавана
 • Екскурзия до Сиенфуегос, Тринидад Камагуей, Сантяго де Куба и Баракоа с входове за музеи.
 • Билет за шоу Кабаре бар Тропикана с напитки и ядки
 • Панорамни обиколки на Баракоа, Сантяго де Куба и Камагуей
 • Посещение на къщата на Хемингуей извън Хавана
 • Гид, шофьор и водач на Български език
 • Вход за резервати
 • Изкарване на кубински визи и застраховка за пътуване

ВИЖТЕ ВИДЕО ОТ  ПЪРВАТА САЛСА ЕКСКУРЗИЯ С SALSA DE CUBA 🙂

ЗАПИШЕТЕ СЕ ОТ ФОРМАТА ТУК

 

Related posts

error: Content is protected !!